De Company wil kinderen een gezonde basis meegeven, daarom werken wij aan gezonde kinderopvang. Hoe eerder kinderen gezonde eetgewoonten aanwennen, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. De kinderopvang biedt dan ook unieke kansen om bij te dragen aan een gezonde start.

Certificaat gezonde kinderopvang

Met ‘Gezonde kinderopvang’ werken we als organisatie structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers.
Onze voedingscommissie is constant bezig om een gezonde leefstijl te waarborgen binnen de organisatie en het beleid met betrekking tot voeding en beweging waar nodig aan te passen.

Lees hier meer over wat ‘Gezonde kinderopvang’ doet om organisaties te ondersteunen.
Binnen de Company hebben Kim en Donna een certificaat behaald voor de training ‘Een gezonde start’ en mogen zich daarom coach ‘Gezonde kinderopvang’ noemen. Zij weten hoe ze de aandacht voor gezondheid effectief borgen in de dagelijkse praktijk en kunnen deze kennis overdragen aan hun collega’s. Ons voedings- en bewegingsbeleid kunt u vinden onder deze link.

 

 

 

Samen eten en bewegen

Gezonde kinderopvang gaat niet alleen over welke voeding daadwerkelijk wordt aangeboden.
Samen eten is ook goed om kinderen geïnteresseerd te maken in gezonde voeding. Daarom eten en drinken we gezellig samen aan tafel. De kinderen leren op die manier goede eetgewoonten en er worden leuke gesprekken gevoerd aan tafel. De kinderen worden altijd gestimuleerd om nieuwe dingen te proeven om hun smaak te ontwikkelen.

Ook proberen we alle kinderen zoveel mogelijk te stimuleren om te bewegen door veel buiten te spelen en zowel buiten als binnen bewegingsactiviteiten aan te bieden.

 

Warme maaltijden

Op het kinderdagverblijf kunnen alle kinderen vanaf 10 maanden aan het einde van de dag een warme maaltijd eten. Onze maaltijden worden door ons met zorg geselecteerd en samengesteld door een hiervoor gespecialiseerd bedrijf. Er wordt iedere week een gevarieerd menu aangeboden. Alle maaltijden op het kinderdagverblijf behoren tot onze service, hier worden dus geen extra kosten voor berekend.

Op onze bso-locatie de Eekhoorn is het ook mogelijk om de kinderen, wanneer gewenst, onze warme maaltijden aan te bieden. U kunt van tevoren doorgeven of uw kind mee wil eten. Voor de afgenomen maaltijden wordt per maand een klein bedrag berekend.

Bij onze andere bso-locaties bieden we nog geen maaltijdservice aan, maar kunnen wij wel van huis meegebrachte maaltijden opwarmen als u wenst dat uw kind op de bso mee-eet.

Upload Image...